Около 70 000 души в испанския регион Северозападна Галиция получиха

...
Около 70 000 души в испанския регион Северозападна Галиция получиха
Коментари Харесай

Испания с втора локална карантина

Около 70 000 души в испанския район Северозападна Галиция получиха нови заповеди за наложителен престой у дома след скок в случаите на инфектирани с ковид в района. Има известия за инфекции и в кланици в Австрия, оповестява БГНЕС.
Северозападната испанска област Галиция наложи нови ограничавания за към 70 000 души след разкриване на ново огнище на COVID-19.
Решението идва ден, откакто Каталуния вкара локално блокиране за над 200 000 души западно от районната столица Барселона, с цел да ограничи разпространяването на ковид.
Хората, живеещи в Марина по северното крайбрежие на Испания в региона на Луго, няма да могат да напущат региона от среднощ през днешния ден до петък, два дни преди районните избори на 12 юли. Регионалното държавно управление съобщи, че хората ще могат да се движат, само че единствено тези, които би трябвало да пътуват за работа, ще могат да изоставен или да влизат в региона.
Регионалният министър на опазването на здравето Исус Васкес Алмуина съобщи на конференция, че най-големите огнища са свързани с няколко бара в региона. Регионалните здравни управляващи обявиха, че в този момент в Галиция има 258 случая, от които 117 са в Луго.
Капацитетът в питейните заведения и заведенията за хранене ще бъде понижен до 50% и хората ще би трябвало да носят маска за лице, даже в случай че са навън по плажовете или на басейни, обявиха управляващите.
Испанците претърпяха едни от най-тежките ограничаващи ограничения в Европа в продължение на три месеца от март, защото страната претърпя една от най-тежките загуби от ковид - най-малко 28 385 жертви и над 250 000 инфектирани единствено по PCR проби.
Още: " Сериозно намаляване на случаите на ковид у нас, само че процентно нищо не се трансформира "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР