Около 70 000 души протестираха в центъра на чешката столица

...
Около 70 000 души протестираха в центъра на чешката столица
Коментари Харесай

Десетки хиляди на антиправителствен протест в Прага


Около 70 000 души стачкуваха в центъра на чешката столица Прага. Демонстрантите упрекват чешкото държавно управление, че отделя повече внимание на Украйна, в сравнение с личните си жители, предадоха международните организации.

Протестът беше против възходящата инфлация, подбудена от скока в цените на горивата, против имунизацията за COVID-19, само че и против мигрантите, означи Франс прес.

Протестиращите желаеха оставката на десноцентристкото държавно управление на Петър Фиала, което пристигна на власт предишния декември.
Антиправителствен митинг в Прага
Снимка: EPA

Чехия е ротационен ръководител на Европейски Съюз и одобри към 400 000 бежанци от Украйна от началото на войната на 24 февруари.

Правителството на Фиала през вчерашния ден оцеля при избор на съмнение в Народното събрание, иницииран от две опозиционни партии - популистката центристка партия АНО на някогашния министър председател Адрей Бабиш и крайнодясната партия " Свобода и директна народна власт ".
Антиправителствен митинг в Прага
Снимка: EPA

Фиала съобщи през днешния ден, че всеки има право да стачкува и добави, че митингът е проведен от проруски настроени лица, които показват близки до екстремистките позиции и чиито ползи са ориентирани против Чехия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР