Около 70 000 дка са поразените от градушка и те

...
Около 70 000 дка са поразените от градушка и те
Коментари Харесай

Министър Танева: 70 000 дка са поразени от градушки, ще бъдат компенсирани

Около 70 000 дка са изумените от градушка и те ще бъдат обезщетени с държавна помощ след осъществяване на проучване, съобщи министърът на земеделието Десислава Танева. Практиката демонстрира, че до момента компенсациите по тази помощ не са надхвърляли 2 млн., а общият бюджет е 4 млн., сподели Танева, написа " Топ Новини ".

``
реклама

Десетки къщи, дворове и ниви пострадаха при вчерашните проливни дъждове с градушка в община Свищов. 

Местните хора описват, че продукцията им е съвсем изцяло унищожена.Повечето от тях обаче нямат застраховка.

Тази заран вътрешният министър Младен Маринов, министърът на земеделието Десислава Танева и шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов направиха оглед на потърпевшите селища в Свищовско.

Градушки унищожиха земеделските посеви на четири землища в община Левски и в монтанското село Горна Вереница.

Градушка още веднъж удари и региона на община Левски. Няма бедстващи хора. Там изцяло унищожени са земеделските насаждения на четири землища.

В късния следобяд мощен дъжд и продължителна градушка с размера на орех падна над град Левски и селата Асеновци, Козар Белене и Аспарухово.

" Говорих със земеделци, нивите са все едно в този момент са изорани. Всичко е на земята, 100 %. Много е тежка картинката за следващ път ", разяснява обстановката кметът на Левски Любка Александрова.

Тепърва ще се прави оценка на вредите. Местните хора обаче недоумяват за какво Агенцията за битка с градушките не е предотвратила бедствието.

От Националния институт по метеорология и хидрология предвиждат, че последователно облачността ще понижава, а денем ще доминира слънчево време.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР