Около 7 милиона британски шофьори годишно може да плащат за

...
Около 7 милиона британски шофьори годишно може да плащат за
Коментари Харесай

Милиони британци ще трябва да си изкарат нова шофьорска книжка за Европа след Brexit

Около 7 милиона английски водачи годишно може да заплащат за позволение да карат в Европейския съюз, в случай че Англия не успее да реализира договорка за Brexit, оповестява лондонският The Times.

Британската счете палата съобщи, че към момента има " забележителна работа " за извършване, с цел да се подготовят изключителни ограничения за излизане на Англия от Европейски Съюз.

Според неин отчет Министерството на превоза е изправено пред провокации, с цел да подсигурява, че ще бъдат позволени основни въпроси като бъдещето на шофьорските книжки на британците и ръководството на потоците на трафика в Дувър (най-големият входен пункт за товарни камиони на Острова, б.р.).

Британският министър председател Тереза Мей удостовери, че през идващите месеци ще бъдат оповестени към 70 " механически вести ", в които се дефинират проектите на държавното управление за изключителни обстановки. Въпреки това тя отхвърли, че известията съставляват възходящия риск от овакантяване на Европейски Съюз без договорка.

Понастоящем шофьорските книжки, издадени във всяка страна от Европейски Съюз, се признават в другите държави-членки. Британското държавно управление се надява, че ще бъде подписана договорка за взаимно признание на книжките, когато Англия напусне блока през март следващата година.

В случай обаче, че не бъде реализирано съглашение за Brexit водачите ще би трябвало да аплайват за интернационално позволение за ръководство, с цел да карат в Европейски Съюз.

Разрешението, издавано от Пощенската работа на Англия, коства 5.50 паунда годишно и се изисква за шофиране в 140 страни, измежду които Съединени американски щати, Бразилия и Хонконг.

Министерството на превоза приготвя проекти за изключителни обстановки, с цел да усили фрапантно потенциала на Пощенската работа за издаване на разрешителни. В момента 89 нейни клона издават общо 100 000 разрешителни годишно.

Транспортното ведомство чака цифрата " да се усили до 4 500 пощенски станции, издаващи сред 100 000 и 7 млн. разрешителни през първата година, в случай че няма договорка с Европейски Съюз ", написа в отчета на одитния орган.

От министерството считат, че планът е осъществим. Сметната палата укори английското държавно управление, че не е направило задоволително, с цел да реши казуса, нито е изработило обстоен проект за използването на нужните ограничения.

Това основава опция за големи бюрократични забавяния за водачите, които желаят да карат в Европейски Съюз, в случай че Англия напусне блока без съглашение, предизвестяват инспекторите.

Все още не са финализирани проектите и за справяне с опашките от камиони на Дувър. Съществуват опасения, че тапите на основния граничен пункт съществено ще се усилят, в случай че няма договорка за безпрепятствена търговия сред Лондон и Брюксел.

" Това са изключителни времена за държавната работа и държавното управление. Министерството е постигнало доста в подготовката си, само че през идващите месеци ще би трябвало, както доста други министерства, да се приготви за излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз ", съобщи Сър Амайъс Морс, ръководител на Сметната палата.

И държавното управление, и министерството на превоза обаче се стараят да наподобяват като институции, уверени в дейностите си.

" През август и септември ще издадем редица механически уведомления, с цел да определим какво би трябвало да вършат жителите и бизнеса в Обединеното кралство при сюжет, при който няма договорка, и по този начин да се увеличи публичната осведоменост за подготовката ", съобщи английският министър председател Тереза Мей пред Камарата на общините.

" Сметната палата заключава, че министерството поставя решителни старания, с цел да подсигурява, че транспортната система в Обединеното кралство е изцяло готова за излизане от Европейски Съюз и признава, че министерството към този момент е постигнало доста ", съобщи представител на транспортното министерство. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР