Около 7,7 милиона бюлетини за гласуване на европейските избори са

...
Около 7,7 милиона бюлетини за гласуване на европейските избори са
Коментари Харесай

7,7 милиона бюлетини са отпечатани за европейските избори

Около 7,7 милиона бюлетини за гласоподаване на европейските избори са отпечатани, стана ясно през днешния ден, когато стартира превозването им до Районните изборни комисии.

7,48 милиона бюлетини са готови за гласуването на територията на България и към 200 000 за чужбина, заяви представителят на ЦИК Александър Андреев.

Бюлетините за чужбина са предадени още в неделя на Министерството на външните работи, което има задължението да ги достави в изборните секции. Бюлетините за България потеглят от през днешния ден и ще се развозват до 21 май.

Днес камионите, натоварени с бюлетини и изборни бумаги, ще заминат за 12 изборни региона, измежду които Варна, Бургас, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Кърджали и Смолян. Като през идващите дни те ще бъдат доставени и в останалите елементи от страната. Макар, че камионите ще бъдат конвоирани, не се плануват промени в организацията на придвижване по маршрутите им.
 Бюлетините за евровота потеглят към секциите в страната Бюлетините за евровота потеглят към секциите в страната
Тази заран те ще бъдат изнесени от печатницата на Българска народна банка и конвоирани от специфична полицейска защита ще доближат до съответните градове. На 26 май ще година..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР