Около 7 000 души протестираха в центъра на в неделя

...
Около 7 000 души протестираха в центъра на в неделя
Коментари Харесай

Многохиляден протест в Атина срещу задължителната ваксинация на здравните работници

Около 7 000 души стачкуваха в центъра на в неделя против ново предписание, задължаващо здравните служащи да се имунизират против Covid-19, заяви Агенция Франс Прес. Промяната в разпоредбите, която влезе в действие в сряда, изисква всички чиновници, работещи в лечебни заведения, да се имунизират, предава БГНЕС.

Демонстрантите развяха гръцки флагове и издигаха плакати с послания като „ Ние не сме против имунизациите, а против фашизма “ и „ Да живее демокрацията “. „ Удивително е, че съм пуснат в отпуск по болест, тъй като отхвърлям да се имунизирам, когато в продължение на месеци съм помагал за преодоляването на епидемията, работил съм в доста сложни условия “, сподели Христос Бакакиос, водач на кола за спешна помощ, който се причисли към митинга.
 Гърция разисква наложително имунизиране за всички държавни чиновници Гърция разисква наложително имунизиране за всички държавни чиновници
Гръцкото държавно управление разисква наложително имунизиране освен на здравните служащи, само че и на всички държавни чиновници, съобщи БНР.&...

Медицинска сестра, съобщи, че " гръцката здравна система ще се срине, в случай че принудят всички болногледачи, които отхвърлят да се имунизират, да излязат в отпуск ". " Болниците към този момент са претъпкани. Това е безсмислена мярка ", добави тя.

Гръцкото държавно управление във вторник разгласи редица нови ограничавания и преустановяване от идващия месец на безвъзмездни проби за тези, които не са имунизирани против Covid-19, в опит да покачат % на имунизация.

Правителството предприе ограниченията частично, с цел да насърчи хората да се имунизират, по отношение на разпространяването на по-заразния вид „ Делта “ на вируса. 

В момента 99 % от тежко болните пациенти с ковид, интубирани в болница, са хора, които не са били имунизирани. От средата на август, чиновниците в домове за възрастни хора са задължени да се имунизират. Десет чиновници в дом за възрастни хора във Волос неотдавна бяха отстранени от работа.
 Съюзът на здравните служащи в Гърция изиска от Върховния съд анулация на наложителното имунизиране Съюзът на здравните служащи в Гърция изиска от Върховния съд анулация на наложителното имунизиране
Съюзът на здравните служащи в Гърция внесе иск във Върховния съд на страната за анулация на наложителното имунизиране. Хиляди здравни...

Повече от 5,7 милиона от 10,7 милиона поданици на Гърция са били изцяло имунизирани против ковид, само че разпространяването на разновидността „ Делта “ продължава да провокира безпокойствие. В неделя Гърция записва към 1 500 нови случая на Covid-19. Над 13 600 души са умряли от заболяването в страната от началото на пандемията.

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР