Около 69 процента от пълнолетното население на Индия е ваксинирано

...
Около 69 процента от пълнолетното население на Индия е ваксинирано
Коментари Харесай

Година след началото на ваксинацията срещу COVID-19 Индия е имунизирала 69% от пълнолетното си население

Около 69 % от пълнолетното население на Индия е имунизирано с две дози против COVID-19, заяви държавното управление на премиера Нарендра Моди на първата годишнина от началото на индийската имунизационна акция против заболяването, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29886
На 16 януари 2021 година 1,3-милиардната страна сложи началото на най-голямата имунизационна акция в света с задачата до края на годината да имунизира цялото си пълнолетно население (около 900 милиона души). Макар амбициозната задача да не беше изпълнена, имунизираното население над 18 години е 93 на 100, съобщи държавното управление.

" Нашата имунизационна акция беше от огромна изгода за битката против COVID-19. Тя избави животи, а оттова и препитанието на хората ", написа Моди в Туитър.

Индия е на челните места в света по брой на случаи на COVID-19 от началото на пандемията. Те са към 37 млн. и по този индикатор пред нея са единствено Съединени американски щати. Починалите са минимум 486 066, огромна част от които изгубиха живота си по време на втората вълна на болестта в интервала април - юни, провокирана от Делта разновидността на ковид.

За последното денонощие Индия регистрира 271 202 новозаразени, най-големия брой на дневна база от осем месеца. Делът на признатите в болница обаче остава невисок, съобщи здравното министерство.

Новото повишаване в броя на инфектираните се дължи главно на разновидността Омикрон, само че разновидността Делта също e необятно публикуван в Индия, споделят специалисти.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29886  Д-р Ненков: Зеленият документ би трябвало да бъде затегнат, с цел да има смисъл Д-р Ненков: Зеленият документ би трябвало да бъде затегнат, с цел да има смисъл  Предизборната акция в Португалия стартира в изискванията на ограничавания поради пандемията Предизборната акция в Португалия стартира в изискванията на ограничавания поради пандемията  Австрия одобри наложителната имунизация за всички над 18 години Австрия одобри наложителната имунизация за всички над 18 години
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР