Около 60 затворнически надзиратели блокираха достъпа до затвора в Алансон

...
Около 60 затворнически надзиратели блокираха достъпа до затвора в Алансон
Коментари Харесай

Надзиратели във Франция блокират затвори в знак на протест

Около 60 затворнически надзиратели блокираха достъпа до пандиза в Алансон - Конде сюр Сарт, в символ на митинг против нападението против техни сътрудници, осъществено през вчерашния ден от радикализирал се зад решетките пандизчия.
След 10-часова обсада: Заловиха пандизчията, ранил двама охранители във Франция Той е крещял "Аллах е популярен ", счита се, че е един от най-радикализираните в пандиза
Надзирателите в строго охранявания затвор, в който има 110 рискови нарушители, са запалили автомобилни гуми и палети пред постройката и не позволяват свои сътрудници да влязат вътре.

Подобни митинги има на входовете на други затвори във Франция, заяви Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция. Заради обсада от надзиратели към 200 души не могат да влязат в пандиза Фльори-Мерожис покрай Париж, който е най-големият в Европа.



Протестните блокади бяха подхванати, откакто през вчерашния ден 27-годишният Михаел Шиоло нападна с керамичен нож двама надзиратели и ги рани съществено. После той се барикадира дружно с приятелката си, пристигнала му на рандеву, в зоната за фамилни срещи в пандиза в Алансон/Конде сюр Сарт.

Снимка: EPA

След интервенция на френски командоси Шиоло беше арестуван, само че при интервенцията приятелката на пандизчията беше простреляна и издъхна от раните си.

Шиоло, който е от италиански генезис, е приел исляма през 2010 година в пандиза, където излежава 30-годишна присъда за нахлуване и ликвидиране за кражба на 300 евро на някогашен член на френската опозиция, оживял от концентрационния лагер Дахау. Шиоло е наказан и за прослава на тероризма, а зад решетките той се радикализира.

Снимка: Reuters
Атентаторът от Страсбург – с 27 присъди и 4 години в пандиза (ОБЗОР) Един от ранените при офанзивата е без късмет да се възвърне
Вчерашното нахлуване на Шиоло се счита за терористично. При разпита след задържането той сподели, че желал да отмъсти за Шериф Шекат, атентатора от коледния базар в Страсбург, който предишния декември умъртви петима души, в това число двама публицисти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР