Около 60 панагюрци излязоха на протест днес, 17 ноември. Присъстващите

...
Около 60 панагюрци излязоха на протест днес, 17 ноември. Присъстващите
Коментари Харесай

Семпъл съботен протест в Панагюрище

Около 60 панагюрци излязоха на митинг през днешния ден, 17 ноември. Присъстващите споделиха, че не са очаквали такава дребна съпричастност от панагюрци. Демонстрацията беше за промяна на системата. Много повече бяха хората, които избраха обичайния съботен пазар и централните кафенета в този миг, осведоми oborishte.bg

Няколко души показаха гласно позициите си, имаше и майки с дребни деца, които не се изплашиха от студа и бяха част от демонстрацията.

„ Панагюрци, ние народът, както добре виждате не сме приоритет на политиците, няма такава страна. Служители на Търговския указател, който не работеше известно време, ще получат коледни бонуси от 4805 лева, депутатите 6000 лева бонус, пенсионерите, които построиха България – 40 лева Питаме политиците, а майките, които са принудени да устоят децата си с 37 лева детски надбавки, какъв брой ще им дадат за Коледа? Как да плащаме господа сметките си с тези ниски приходи? И, желаете да ви имаме вяра, че сме добре. Ние не сме добре, вие сте добре! ”, сподели Маргарита Кроснарова пред събралите се на площад „ 20 април ”.

Мирното шествие мина през централния площад в града и продължи до паметника на Райна Княгиня на едноименния площад, точно там прозвуча и емблематичната ария за Княгинята. Развяха се български трибагреници, чуха се възгласи „ оставка “. В шествието се включиха няколко мотористи и коли. Полицейско наличие също имаше, само че митингът мина изцяло умерено.

Протест се готви и за на следващия ден, когато ще премине като автомобилно шествие. Организаторите чакат в утрешния ден да вземат участие повече хора. Сборният пункт е чешмата при Държавно земеделско стопанство в 14 часа.

Източник и фотоси: oborishte.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР