Около 60 хил. автомобила с Гражданска отговорност от „Олимпик” продължават

...
Около 60 хил. автомобила с Гражданска отговорност от „Олимпик” продължават
Коментари Харесай

Близо 60 000 клиенти на Олимпик продължават да се движат с невалидна Гражданска

Около 60 хиляди автомобила с " Гражданска отговорност " от „ Олимпик” не престават да се движат по пътищата без наложителната застраховка , сочи информация на Гаранционния фонд.
Брокери предизвестяват, че след банкрута на кипърската компания, недоверието в застрахователния пазар нараства, предава bTV.
След абсурда с „ Олимпик” клиентите на Бисер Вирчев всеобщо отхвърлят да заплащат вкупом вноските си за Гражданска отговорност, без значение дали са от изгорелите в „ Олимпик” или полиците им са към други компании.
Повечето я разсрочват на четири вноски, с цел да може, в случай че някой различен от застрахователите банкрутира, да изгубят по-малко”, разяснява Вирчев.
От Асоциацията на застрахователите акцентират, че секторът е постоянен и въпреки всичко следва да стане ясно дали системата ще има задоволително пари, с цел да заплаща и на по-далечни родственици за нанесените вреди.
Хората, които се оповестиха срещу това, че страната не предприе стъпки да отбрани клиентите на „ Олимпик”, упорстват за отговори.
До 7 септември би трябвало да бъде подготвен отчетът, който Народното събрание поръча на Комисията за финансов контрол с разбор на проблемите на застрахователния пазар у нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР