Около 60-70% от медиците вече са имунизирани, останалите, които нямат

...
Около 60-70% от медиците вече са имунизирани, останалите, които нямат
Коментари Харесай

От четвъртък – медиците задължително със зелен сертификат

Около 60-70% от медиците към този момент са ваксинирани, останалите, които нямат ваксина, от на следващия ден ще се тестват и ще работят след показване на документа. Това съобщи заместник-министърът на опазването на здравето Александър Златанов.

„ За работещите в обществените домове считаме да бъдем безкомпромисни, тъй като възрастните хора са извънредно рискова група. Около 50% от чиновниците в обществените домове са имунизирани “, изясни Златанов.

По думите му желанието е неимунизираните здравни служащи да се тестват най-малко два пъти седмично, с цел да имат правото да работят в системата.

„ От задължението за показване на зелен документ за учителите се отказахме, тъй като министърът на образованието изиска дребна пролонгация от 15 дни. Това е допустима отстъпка, която не носи епидемиологичен риск “, посочи Златанов.

По данни на управляващите към 50% от учителите към този момент са ваксинирани. Според заболеваемостта на съответната община, ще се взема решение за прекосяване на учениците в отдалечена форма на образование.

Златанов разясни, че съществуването на антитела не значи, че може да се получи зелен документ: Не е допустимо да се управляват всички обекти едновременно за това дали хората влизат със зелен документ.

От Министерство на здравеопазването разчитат на самосъзнанието на хората. 90-95% от приетите в болница и умрелите са неимунизирани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР