Около 60 000 души са дошли от Турция у нас

...
Около 60 000 души са дошли от Турция у нас
Коментари Харесай

Мехмед Дикме: Гласовете от Турция създадоха напрежение и не помагат на ДПС

Около 60 000 души са пристигнали от Турция у нас да гласоподават, а след това са се върнали. Те са обезпечили тези спомагателни 14 мандата за Движение за права и свободи. Тези гласове обаче сътвориха напрежение и не помогнаха на това турците, които живеят в България, да вземат участие във властта. Това сподели пред bTV Мехмед Дикме във връзка увеличената поддръжка от Турция и обвиняванията в интервенция във вътрешните работи на българската страна по време на изборите за президент и парламент предходната неделя.

" Когато министърът на вътрешните работи излиза с сходни констатации, ние нямаме съображение да се съмняваме в неговите думи ", добави той и сподели, че би трябвало да се направи разбор и от страна на службите в Турция, и у нас.

Според него не е имало и признателност от страна на Директива за птиците към изселниците. " Не прави чест на партията, че не благодари на изселниците. Безспорно е, че Движение за права и свободи тотално губи въздействие вътре в страната - има 34 депутата, 14 народен представител има с помощта на гласовете от Турция ", добави Дикме.

" Всеки има право да гласоподава, само че в случай че със мощ се кара някой да гласоподава, това към този момент е интервенция. Това е мотив за сериозен разбор от турската администрация и българската, дипломацията би трябвало да влезе в ход ", сподели още Дикме.

По думите му гласовете от Турция са основали напрежение.

" Допълнителните мандати не вършат Движение за права и свободи мечтан сътрудник, никой даже не е декларирал, че ще води договаряния с нея. Имам и такава информация, че от другата страна на Босфора са убедили да се гласоподава с мотивацията, че с тяхната поддръжка ГЕРБ и Движение за права и свободи ще завоюват болшинството и ще създадат държавно управление ", сподели Дикме.

Според него до две седмици ще се сформира устойчиво държавно управление, само че съдружното съглашение ще се подпише мъчно, тъй като на едно място ще са Българска социалистическа партия и Демократична България.

За балотажа той изрази мнение, че още веднъж ще забележим в ролята на президент Румен Радев.

" Обществото вижда сянката на Доган и Бойко Борисов зад Герджиков и това ще му отнеме успеха на балотажа ", разяснява Мехмед Дикме.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР