Около 6 милиона лева задължения има най-големият длъжник на варненската

...
Около 6 милиона лева задължения има най-големият длъжник на варненската
Коментари Харесай

Шест милиона борчове има най-солидният длъжник на НАП-Варна

Около 6 милиона лв. отговорности има най-големият дебитор на варненската дирекция на Национална агенция за приходите. Това разгласи шефът й Милена Колева. Тя обаче отхвърли да посочи от коя от 7-те области, в които оперира НАП-Варна, е длъжникът. 

По думите на Колева „ убеждаването ” на сходни длъжници дава резултат. „ Доста сложни или рискови субекти си погасиха отговорностите ”, разяснява тя.



Над 1900 са компаниите с просрочени отговорности над 50 000, които са под наблюдаване от НАП-Варна. В резултат от дейностите на данъчните салдото е намаляло с 6 милиона лв..

Само за район Варна с 20 милиона лв. повече са погасените просрочени отговорности през предходната година, по отношение на миналата 2017-а, уточни шефът на варненските данъчни. В народен мащаб непринудено импортираните налози са с 87 на 100 повече на годишна база. 

„ Това значи, че нашето общество се дисциплинирало и е към този момент фискално грамотно. Целта не е да глобяваме хората. Тази страна не се устоя от санкции и наказания, а от непринудено импортирани налози ”, означи Милена Колева.  -->

Ръст се вижда както на импортираните отговорности в доброволния период, по този начин и при погасяване на просрочени отговорности, регистрират още от варненския офис на приходната организация. 

Над 300 инспекция и над 70 проверки са осъществени през предходната година на компании , занимаващи се с електронна търговия. Установените спомагателни отговорности са за общо 4 милиона лв.. 



През предходната година варненските данъчни са провели 509 търга. Събрани са над 2,8 милиона лв., което е с близо 900 000 лв. повече от миналата годин а, уточни шефът на дирекция „ Събиране “ Мирослав Нонев.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР