Около 6,7 млн. лв. струва към момента на държавата настаняването

...
Около 6,7 млн. лв. струва към момента на държавата настаняването
Коментари Харесай

Държавата плаща на хотелите 6,7 млн. лв. за настаняване на бежанците

Около 6,7 млн. лева коства все още на страната настаняването на украинските бежанци в хотели и къщи за посетители в България. Това заяви вицепремиерът Калина Константинова в.

От началото на войната в Украйна у нас са влезнали общо над 116 000 бежанци, като 54 000 от тях са останали в страната. Над 30% от украинските бежанци са деца, посочи Константинова.

" Предвид размера на вълната би трябвало да открием оптимално доста места за настаняване в бързи периоди. Това са майки с деца, уязвими групи. Нашата цел е да открием оптимално доста места ", сподели вицепремиерът, като добави, че се прави всичко допустимо да не се отварят палаткови лагери.

На въпрос за какво страната дава финансова помощ единствено на хотелиерите, които одобряват бежанци, а не на всички хора, които подслоняват нуждаещите се, Константинова съобщи, че в в частните домове няма по какъв начин да бъдат тествани и обезпечени изискванията за сигурност и сигурност. Което обаче повдига въпроса за какво следователно страната изобщо позволява сходно настаняване.

" България е на доста неприятно място в класациите за битката с трафика на хора. Украинските дами са рисков фактор. Трябва да сме деликатни по метода, по който се грижим за тези групи ", сподели още Константинова. Тя добави, че въпреки всичко страната ще направи всичко допустимо да подкрепи доброволците, които се включват в грижата за хилядите украински бежанци.

Според не страната към този момент България се оправя добре с бежанската вълна. На въпрос за какво беше освободен ръководителят на организацията по бежанците Петя Първанова, вицепремиерът отговори, че ведомството не е дало отговор на упованията.



 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР