Около 573 души са се присъединили към редиците на милиардерите

...
Около 573 души са се присъединили към редиците на милиардерите
Коментари Харесай

Пандемия или бизнес: Две години всеки ден нов милиардер

Около 573 души са се включили към редиците на милиардерите от 2020 година, с което общият им брой в международен мащаб е 2668. Това излиза наяве от разбор, оповестен от Oxfam.

Това значи, че на всеки 30 часа е имало по един нов милиардер по време на пандемията или съвсем все ден е имало нов паралия.

Докладът се базира на данни от Forbes и преглежда неравенството през последните две години, написа money.bg.

Общата стойност на милиардерите се е нараснала с 3,8 трилиона $, или 42%, до 12,7 трилиона $ по време на пандемията. Голяма част от това се дължи на мощни облаги към фондовите пазари.

В същото време Covid-19, високите цени на храните и възходящото неравноправие могат да тласнат до 263 милиона души в последна беднотия тази година,изтривайки десетилетия прогрес споделя в отчет на Oxfam.

Потребителите към този момент месеци наред търпят възходящите цени на силата и храните, само че корпорациите в някои промишлености се възползват от покачването на цените, считат от Oxfam.

Милиардерите в бранша на храните и агробизнеса са отбелязали нарастване на общото си благосъстояние с 382 милиарда $, или 45% през последните две години.

Четиридесет нови милиардери са излезли единствено от фармацевтичната промишленост, която беше в челните редици на борбата против Covid-19 и бенефициент на милиарди обществено финансиране.

Технологичният бранш също " сътвори " милиардери, в това число седем от 10-те най-богати хора в света, като Илон Мъск, Джеф Безос и Бил Гейтс от Microsoft. Тези мъже усилиха благосъстоянието си с 436 милиарда $ до 934 милиарда $ през последните две години

ТЕМА преди 6 часа 391 преди 9 часа 517 преди 10 часа 599
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР