Около 5700 души не достигат в редиците на българската армия.

...
Около 5700 души не достигат в редиците на българската армия.
Коментари Харесай

Каракачанов: Около 5700 души не достигат в редиците на българската армия

Около 5700 души не доближават в редиците на българската войска. Това регистрира военният министър Красимир Каракачанов в ефира на Нова телевизия.
Колкото до техническото поръчителство, той поддържа думите на премиера Борисов, че страните в НАТО би трябвало да се профилират при закупуване на техника.
" Години наред на армията не се обръщаше изключително внимание. Всички смятаха, че армията е единствено за паради. Искаме с този церемониал да покажем на българското общество, че макар недоимъка на финансови средства през последните 25-28 години българската войска си изъплнява отговорностите ", съобщи Каракачанов.
Той напомни, че тази година заплатите на военните са били вдигнати с 10%-11%, а през 2019-а се чака ново нарастване.
След като в края на седмицата страната ни подписа контракт за обслужване на " Спартан " -ите, Каракачанов разяснява: " Постигнахме почти 22% по-ниска цена, в сравнение с се искаше от нас. Благодарение на този контракт " Спартан " -ите ще летят, и то повече от един ".


В днешния церемониал за Деня на българската войска за първи път задгранична военна част взе присъединяване. 76 бойци от базата в Кичево, Македония, участваха в честванията по случай празника на Българската войска. Подготовката им стартира седмици по-рано.
Общо 1800 военнослужещи и 52 бойни машини дефилираха на тържествения церемониал. Публиката видя също 4 хеликоптера и 10 самолета.
По традиция над площада първо прелетя вертолетът Ми-17 с националното знаме. След това видяхме представителни блокове на Военна академия " Георги Сава Раковски ", Национална гвардейска част, Националния боен университет " Васил Левски ", два блока от Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, 68-ма бригада " Специални сили ", Служба " Военна полиция " и други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР