Около 540 вече са загиналите и близо 8000 ранените, след

...
Около 540 вече са загиналите и близо 8000 ранените, след
Коментари Харесай

Броят на жертвите от земетресението в Иран и Ирак нарасна до 540

Около 540 към този момент са починалите и близо 8000 ранените, след мощното земетресението, което раздруса Иран и Ирак в неделя, оповестява Би Би Си.

Правителството на Иран се пробва да откри помощ за най-тежко засегнатите провинции Керманшах и Илам, където са били разрушени стотици къщи.

Земетресението с магнитуд 7,3 по Рихтер, което се трансформира в едно от най-смъртоносните за година, бе последвано от повече от 200 вторични труса в района, които способстваха за разрухата. 

По информация на Червеният полумесец на Иран към 12 000 жилищни здания са изцяло унищожени, до момента в който друга организация за помощ твърди, че повече от 70 000 души се нуждаят от заслон.

Президентът на Иран Хасан Рохани посети района във вторник и съобщи, че публичните здания са понесли доста по-големи вреди от частните и че „ виновните за това ще бъдат осъдени. “

Много хора се опасяват, че могат да загинат от студа, откакто нощните температури в провинцията Керманшах паднаха под нулата за два следващи дни. От Организация на обединените нации обявиха, че „ са подготвени да оказват помощ, в случай че е належащо. “

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР