Около 54 000 души бяха евакуирани тази сутрин в Бриндизи

...
Около 54 000 души бяха евакуирани тази сутрин в Бриндизи
Коментари Харесай

Евакуираха 54 000 души в Бриндизи заради невзривен боеприпас

Около 54 000 души бяха евакуирани тази заран в Бриндизи поради открита през ноември невзривена бомба от Втората международна война. Това е най-голямата евакуационна интервенция в Италия от следвоенния интервал.

 © Архив
По заповед на градските управляващи в Бриндизи е основана карантинна зона, от която сапьорите би трябвало безвредно да изнесат остарелия арсенал.

Част от жителите на града започнаха да напущат домовете си още в събота вечерта, с цел да не се основава суматоха. Към 8 ч сутринта локално време всички бяха евакуирани. Около 1000 чиновници на реда и 250 доброволци участваха в интервенцията по евакуация.

Английската бомба от Втората международна война, хвърлена евентуално през 1941 година, беше открита по време на строителни работи за разширение на локалния киносалон " Андромеда ".

След неутрализирането им, боеприпасите ще бъдат извадени отвън града и в понеделник ще бъдат взривени в особено готова кариера.

За финален път невзривен арсенал бе причина за евакуация на жителите на северния италиански град Болцано на 20 октомври.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР