Около 500000 лева годишно ще бъдат спестени от общинския бюджет

...
Около 500000 лева годишно ще бъдат спестени от общинския бюджет
Коментари Харесай

500 000 лв. годишно е очакваният икономически ефект от сливането на три общински предприятия в ОП „Чистота“

Около 500000 лв. годишно ще бъдат спестени от общинския бюджет вследствие на преобразуването наОП „ Озеленяване Благоевград “ и „ Благоевград строй ремонт “ посредством вливането им в Оперативна програма „ Чистота Благоевград “.Товасочи Доклад на кмета на община Благоевград Методи Байкушев до Общински съвет за сбъднат ия надзор върху процеса по сливането на трите общински предприятия.

Вливането на двете сдружения в Оперативна програма „ Чистота “ е довело до усъвършенстване на дейностите, по-голяма еластичност, по-бърза реакция, координираност, по-голяма успеваемост и доста по-стриктен надзор при осъществяването на тези действия. Това е направило допустимо и усъвършенстване на числеността на личния състав, от 363 обща бройка на трите Оперативна програма, все още работещите в Оперативна програма Чистота са 325, с 38 по-малко .

Обединяването в по-дългосрочен проект ще докара до осъществяване на спомагателни икономии, включително оперативни, финансови и управнически, предвижда отчетът на кмета.

Преобразуването бе направено по предложение на кмета на Благоевград Методи Байкушев, което бе гласувано на сесия на Общински съвет в края на 2023 година

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР