Около 5000 туристи са останали блокирани в Куско, перуанският град-врата

...
Около 5000 туристи са останали блокирани в Куско, перуанският град-врата
Коментари Харесай

5000 туристи блокирани в Перу заради протестите

Около 5000 туристи са останали блокирани в Куско, перуанският град- врата към цитаделата на инките Мачу Пикчу, заради продължаващите митинги против свалянето на президента Педро Кастило, заяви Агенция Франс Прес.

Международното летище в Куско, което обслужва голям брой туристически обекти в района, е затворено от понеделник, когато протестиращи се пробваха да щурмуват терминала. Това е третото по величина летище в Перу.

Основни пътище в Куско също са блокирани от протестиращи.
 Извънредно състояние в Перу
Извънредно състояние в Перу

Протестите не престават

Железопътната услуга, която обслужва Мачу Пикчу, е спряна от вторник, което остави към 800 туристи блокирани .

Около 200 най-вече американски и европейски туристи са напуснали града пешком по влаковите релси в опит да стигнат до град Олантайтамбо, на 30 километра, откъдето биха могли да вземат трен до Куско.

Припомняме, че митингите избухнаха в Перу предходната седмица, откакто Кастильо беше импийчмънт и задържан след опита си да разпусне Народното събрание и да ръководи с декрет. Първоначално арестуван за седем дни, в четвъртък на
 Снимка 599783
Източник:

Левият някогашен преподавател е упрекнат в протест и скрит план и може да бъде наказан на затвор до 10 години, в случай че бъде приет за отговорен, съгласно прокурора Алсидес Диас.

Наследникът на Кастильо Дина Болуарте разгласи изключително състояние в цялата страна за 30 дни.

Властите оповестиха, че 18 души са били убити при конфликти сред протестиращи и силите за сигурност през последната седмица.
 В Перу оставят в пандиза някогашния президент Кастильо за 18 месеца
В Перу оставят в пандиза някогашния президент Кастильо за 18 месеца

Той отхвърля обвиняванията

Други шестима души са починали при произшествия, свързани с блокадите на пътища, като да вземем за пример неспособност да стигнат до болница.

Най-малко 340 души са били ранени при конфликтите, съгласно омбудсмана по правата на Перу. Според полицията, повече от 200 служители на реда са измежду ранените.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР