Около 500 зелени дръвчета от видовете бор, ела и смърч

...
Около 500 зелени дръвчета от видовете бор, ела и смърч
Коментари Харесай

500 елхи секат в Берковския балкан за Коледа и Нова година

Около 500 зелени дръвчета от типовете бор, ела и смърч ще отсече Държавното горско стопанство /ДГС/ в Берковица за Коледните и Новогодишни празненства тази година.
Дръвчетата ще бъдат продавани по пазарите в района, а 20 от тях ще бъдат дарени на детски ясли и градини и учебни заведения. 50 постоянно зелени живи дръвчета пък ще бъдат изкарани за продажба.
Любителите на природата ще могат откакто посрещнат Рождество Христово и новата 2019 година да ги засадят в дворовете си, в обитаемоте места или отвън тях с цел да усилят зеленото благосъстояние на региона. Празничните дръвчета порастват в разсадника на ДГС — Берковица в местността „ Ашиклар " над предбалканския град.
В парка с повърхност 83 дка горските отглеждат разнообразни дървесни типове за залесяване, само че са отделили особено място и за коледни дръвчета.
„ През последните години сечта на елхи преди празниците понижава, защото множеството хора избират да купуват изкуствени елхи — по този начин опазват природата и икономисват средства ", споделиха лесничеи.
Общо в северозападните области Видин, Монтана, Враца, Плевен и елементи от областите Ловеч и София за посрещането на Дядо Коледа ще бъдат отсечени 3079 ели и смърчове, а 1529 зелени дръвчета ще бъдат продадени с корени. Цените са сред 3 и 21 лв., оповестиха от Северозападното държавно дружество – Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР