Около 500 ученици и 40 учители са под карантина заради

...
Около 500 ученици и 40 учители са под карантина заради
Коментари Харесай

500 ученици вече са под карантина

Около 500 възпитаници и 40 учители са под карантина поради контакти със инфектирани от Covid-19. Това са резултатите в края на първата седмица от стартирането на новата образователна година на 15 септември. Това стана ясно от изявление на зам.-министъра на образованието Таня Михайлова пред БНР.

“Към момента има 19 карантинирани паралелки, 26 възпитаници са с позитивен тест, част от тях не са били на първия образователен ден, към 500 възпитаници и към 40 учители са под карантина”, посочи тя.

Всяко учебно заведение отсега нататък единствено ще взема решение по какъв начин да действа и дали ще се стига до краткотрайното му затваряне и прекосяване към отдалечена форма на обучение. Засега не се планува затваряне на учебни заведения.

" Ситуацията отсега нататък ще се преглежда самостоятелно за всяко учебно заведение. Ако определим, да вземем за пример, 10%, то в едно учебно заведение с 900 възпитаници, то 10% е един брой вирусоносители, а при учебно заведение с 200 възпитаници – различен. Важно е да можем да реагираме към съответното място”, сподели още тя.

Зам.-министър Михайлова бе безапелационен, че присъственото образование на този стадий остава. “Следим процесите в цялата страна. Част от оповестените случаи все още се отнасят за хора, които не са били към момента на учебно заведение, т.е., заразяването се е случило преди започването на образователната година “, акцентира тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР