Около 500 души се събраха на протест пред Министерския съвет,

...
Около 500 души се събраха на протест пред Министерския съвет,
Коментари Харесай

Протестът срещу избиването на животни в Странджа се сблъска с полицията

Около 500 души се събраха на митинг пред Министерския съвет, с цел да изразят неодобрение против избиването на животни в Странджа. Мерките се постановат поради преодоляване на заболяването чума по дребните преживни животни, изолирана към този момент в няколко обособени места в района.

Демонстрацията на животновъдите стартира в 12 ч. Митингуващите развяха черни флагове и български знамена. В митинга, публично проведен от Националната козевъдна и овцевъдна асоциация, се включи и ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. тя съобщи, че министър председателят би трябвало да поеме персонална отговорност за протичащото се в Ямболско и Бургаско. В същото време борисов заседаваше с министрите си на " Дондуков " 1. На площада бяха и представители на Воински съюз и БНО " Шипка ".

Протестиращите скандираха за оставки. След като никой от " Дондуков " 1 не излезе да се срещне с тях, те пробваха да влязат в постройката на Министерския съвет. Стигна се до конфликт с служителите на реда, само че нямаше арестувани.



" Не ме позволиха да вляза в стопанството с полиция. Убиха ги по най долния метод " съобщи по мегафона жена, показала се като фермер от Шипково.

" Тези хора стоят по кабинетите си през целия ден и не ги интересува българският производител. Тровят българина всеки ден. Така им е комфортно, добави тя. - Подигравката са тези пари, които ни организираха за коза и овца. Искаме оставката на Бойко Борисов. Той не обича българите. "

Симеон Караколев, съпредседател на асоциацията, предвожда митинга. По време на него бяха четени патриотични стихове наред със викания " Да си върнем нашата България ". Караколев бе признат в Министерския съвет за диалог.

Очаквайте детайлности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР