Около 500 души на гръцкия остров Евбея, където вчера избухнаха

...
Около 500 души на гръцкия остров Евбея, където вчера избухнаха
Коментари Харесай

Евакуираха стотици от две села на гръцкия остров Евбея заради пожар

Около 500 души на гръцкия остров Евбея, където през вчерашния ден избухнаха мощни пожари, бяха евакуирани, заяви Агенция Франс Прес. Около 250 пожарникари и 62 пожарни автомобила бяха изпратени към засегнатата зона на 90 км северно от столицата Атина.
Движението по главното шосе, преминаващо през дългия 180 км остров, бе отчасти спряно, заяви полицията. Хората, които желаят да стигнат с коли до Атина от северната част на Евбея, са призовани да употребяват фериботи, които ще работят цяла нощ, съобщи АП.
Евакуацията на селата Кондодеспоти и Ставрос е превантивна мярка, уточни държавното управление, което бе мощно подложено на критика от опозицията за метода, по който работи в края на юли по време на най-тежките пожари в историята на Гърция. 94 души починаха в огнената буря, която опустоши на 23 юли регион, намиращ се на изток от Атина, включително курортното населено място Мати. Над 30 души са към момента в болница след бедствието.
Гръцкото държавно управление смени шефовете на полицията и на службата за пожарна сигурност след оставката на министъра, отговарящ за полицията и за вътрешната сигурност.
Опозиционни партии упрекнаха държавното управление, че не е предизвестило популацията за заплахата, че не е взело задоволителни ограничения за възможна евакуация и че е пробвало да скрие в продължение на часове мащаба на бедствието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР