Около 500 български граждани са се върнали в страната със

...
Около 500 български граждани са се върнали в страната със
Коментари Харесай

Българи чакат да се приберат от различни държави

Около 500 български жители са се върнали в страната със съдействието на Министерство на външните работи за последните две седмици. Това сподели за бТВ зам.-министърът на външните работи Петко Дойков.

„ Поддържаме непрекъсната връзка с нашите задачи зад граница като концепцията е да бъде осъществена връзка с други българи, които желаят да се върнат. Има и туристи, има и жители, които са на образование, които работят “, уточни Дойков.

Голяма част от туристическите ни групи към този момент са прибрани, само че има и изключения. Утре се чака да дойдат пет индивида от Филипините. Те са били част от по-голяма група, която е отпътувала преди да се разгърне рецесията с COVID-19.

Придвижват се и нещата за прибирането на 11 българи от Сенегал, които са били изпратени по работа.

180 души от Испания също чакат опция да се приберат. Сред тях има студенти, които са отпътували по програмата „ Еразъм “, само че след това тя е била анулирана.

Що се отнася до колоната от камиони до границата с Турция, Дойков увери, че се работи с всички ангажирани институции, както и с турската страна, с цел да не се стигне до филантропична рецесия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР