Около 500 000 граждани на държави от Европейския съюз във

...
Около 500 000 граждани на държави от Европейския съюз във
Коментари Харесай

Половин милион граждани на ЕС още не са кандидатствали за статут във Великобритания

Около 500 000 жители на страни от Европейския съюз във Англия още не са подали документи за споразумяване на новия им имиграционен статут, от който множеството от тях ще се нуждаят, с цел да останат в страната след Брекзит, съобщи Ройтерс.

Правителството в Лондон вкарва най-мащабната метаморфоза на английския граничен надзор от десетилетия, поставяйки след Брекзит завършек на целта, даван на мигранти от Европейски Съюз над тези от други страни.

Правителствена статистика демонстрира, че 3 милиона жители на Европейски Съюз и техните фамилии са кандидатствали за " статут на уседналост " - тип позволение от държавното управление за оставане във Англия.

Числата демонстрират какъв брой доста са документите, подадени за приемане на този статут, който беше беше въведен в народен мащаб през март предходната година. Данните обаче демонстрират и пред какво предизвикателство е изправено държавното управление, което би трябвало да подсигурява, че всички жители на Европейски Съюз аплайват по верния метод.

Вътрешният министър Прити Пател прикани страните от Европейски Съюз да положат старания, с цел да подсигуряват статута на британците, живеещи в техните страни след Брекзит. Около 3,5 милиона европейски жители живеят в Обединеното кралство и до края на годината ще би трябвало да подадат документи за статут на уседналост. Според адвокати обаче, доста жители на Европейски Съюз, които са законно във Англия, ще изпаднат от новата скица и може да изгубят правата си на здравно обезпечаване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР