Около 50 заявки за участие са подадени за автомобилното състезание

...
Около 50 заявки за участие са подадени за автомобилното състезание
Коментари Харесай

Много участници за първия кръг от националния шампионат по планинско изкачване в Шумен

Около 50 поръчки за присъединяване са подадени за автомобилното съревнование по планинско нанагорнище в Шумен, първи кръг от националния шампионат. Надпреварата, в памет на легендата на автомобилния спорт у нас Валерий Великов, ще се състои на 27 и 28 юни в регионалния град. Това заяви на конференция Валери Балабанов - шеф на надпреварата.

Откриването му ще е на 27 юни, от 12.30 часа, пред паметника на Валерий Великов, който се намира на входа на парка " Кьошковете ", означи Балабанов.

Стартът на планинското нанагорнище по традиция ще бъде пред входа на парка " Кьошковете ", а финалът - след вила " Пазачница ", в посока паметника " Създатели на българската страна " на Шуменското плато. И тази година почитателите на автомобилния спорт ще могат да следят конкуренцията, след закупуване на входен билет, на цена от 5 лв., който ще важи за двата дни на шампионата. На 27 юни са тренировките, а на идващия ден - надпреварата, в три манша. През двата дни е обезпечен и рейс за фенове по трасето, бе обявено на конференцията.

Организаторите приканват феновете да съблюдават всички противоепидемични ограничения по време на надпреварата, както и да внимават за своята сигурност, като напомнят, че в шампионатите по планинско нанагорнище се ръководят коли с до към 700 конски сили.

Шумен е град с над 50-годишна история в автомобилния спорт и през есента се чака да бъде хазаин и на рали " Стари Столици ", означи на конференцията Савко Панайотов- отговорник по сигурността и зам.-директор на надпреварата.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР