Около 50 служители на Gucci в Италия стачкуваха в знак

...
Около 50 служители на Gucci в Италия стачкуваха в знак
Коментари Харесай

Стачка в Gucci: Рим - да, Милано-не!

Около 50 чиновници на Gucci в Италия стачкуваха в символ на митинг против проектите за пренасяне на забележителна част от екипа на дизайнерското студио от Рим в Милано в това, което те настояват, че е " всеобщо редуциране под прикритие ".

Gucci, която е благосъстоятелност на основаната във Франция група за първокласни артикули Kering, разгласи през октомври, че ще реалокира 153 от своите 219 дизайнерски чиновници от италианската столица в град Ломбардия.

В отговор на този ход, който съгласно служащите е равностоен на групово уволняване, някои чиновници проведоха четиричасова стачка в понеделник, първият митинг на изобретателни експерти в 102-годишната история на Gucci .

Протестиращите пред офисите в Рим в понеделник издигнаха транспаранти, които гласят: " Gucci крои, само че не шие " и " В Gucci съкращенията са на мода ". Според Chiara Giannotti, представител на профсъюза, дизайнерският офис в Рим е сърцето на Gucci, където работят дизайнери и дизайнери и където се раждат всички сбирки.

Тя твърди, че Kering се възползва от преструктурирането, с цел да понижи броя на личния състав и да " изтласка чиновници ", на които са били препоръчани незадоволителни условия или не са могли да изоставен Рим заради фамилни отговорности.

Не всички чиновници са били в положение да се реалокират в различен град в границите на няколко месеца, сподели Джаноти, изключително тези с деца или самотни родители, и са рискували да останат без други възможности.
 Ридли Скот снима филм за династията Gucci
Ридли Скот снима филм за династията Gucci

Все още не са известни актьорите

Синдикатите настояха компанията да преразгледа решението си. " За нас това е групово уволняване, защото не на всеки са били препоръчани изискванията за прекачване , тъй че доста хора ще изгубят работата си ", сподели Федерика Ричи, районен секретар на синдиката Filctem-Cgil в района Лацио.

Синдикатите настояват, че ориста на останалите 66 чиновници, които се чака да останат в Рим, също е несигурна. Профсъюзите упорстват за равни условия за всички чиновници , които се трансферират в Милано или се реалокират в други компании на Kering в Рим или Флоренция.

Gucci сподели, че преместването " не планува понижаване на личния състав " и ще бъде " изпълнено в цялостно сходство с настоящите разпореждания ". Компанията добави, че също по този начин е предоставила стопански и помощни ограничения за засегнатия личен състав.

Луксозната фешън марка е учредена от Гучио Гучи във Флоренция през 1921 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР