Около 50 на сто от работещите във фитнес центровете са

...
Около 50 на сто от работещите във фитнес центровете са
Коментари Харесай

И фитнесите на протест, ако държавата не им помогне

Около 50 на 100 от работещите във фитнес центровете са съкратени, не повече от 25-30% са визитите на фитнес залите спрямо миналогодишния интервал. Това заяви пред „ Хоризонт “ Петър Ангелов, ръководител на Българската асоциация за здраве и фитнес. Около 50 хиляди са заетите във фитнес промишлеността, означи той.

Фитнес залите бяха отворени преди две седмици. Браншът се счита за един от най-силно засегнатите от ограничаващите ограничения.

“Тъй като ние нямахме даже теоретична опция за доходи. Разходите в огромна степен останаха. Наемодателите не демонстрират никакво схващане и изпращат фактури през времето на затварянето ", описа Ангелов в предаването " Преди всички ".

След отварянето ситуацията се утежнява финансово, тъй като 30% визити не значат 30% доходи, посочи Ангелов. „ Защото множеството от хората са предплатили картите си и просто си ги употребяват. “

Загубите за интервала на затварянето досега се пресмятат почти на 20 милиона лв..

„ В нашата промишленост облагата изобщо не е толкоз огромна, че да може да компенсира такива загуби. Смея да настоявам, че в близката една година, дори повече, няма да се върнем на старите равнища, които бяха преди затварянето. Много от бизнесите, които са дребни бизнеси, няма да оцелеят. Няма по какъв начин да издържи бизнесът да си заплаща заемите, разноски в цялостен размер и доходи 30% “, акцентира Петър Ангелов.

От Българската асоциация за здраве и фитнес упорстват да среща с премиера и други институции.

„ Ако не получим държавна безплатна помощ, огромна част са застрашени. Вече има информация за банкрутирали бизнеси “, добави Ангелов.

Едно от настояванията е да се понижи Данък добавена стойност от 20 на 9%. Това искане е входирано при спортния министър доста преди да се чуе и да се приказва за настояването на ресторантьорския отрасъл, сподели той.

Ако настояванията на фитнес промишлеността не бъдат чути, ще има митинги, безапелационен е Петър Ангелов. „ Ние сме изправени до стената и нямаме накъде да отстъпваме “, разяснява той.

„ Ролята на нашия отрасъл за възобновяване на здравето на нацията е доста по-различна от всички други сектори. Нашият артикул е ориентиран към здравето – освен физическото, а и психическото здраве. От нашата промишленост се възползват може би над половин милион хора. Фитнесът не значи единствено повдигане на тежести “, заключи Петър Ангелов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР