Около 50 милиона души по целия свят имат проблеми с

...
Около 50 милиона души по целия свят имат проблеми с
Коментари Харесай

Защо да питаме двойки “Кога ще си имате деца”, е едно от най-лошите неща, които можем да направим

Около 50 милиона души по целия свят имат проблеми с плодовитостта и се борят да имат бебе. Да питаш двойка по кое време ще имат деца е освен безчувствено, само че е и навлизане в персоналния им живот.

Ето няколко аргументи, заради които считаме, че сходна постъпка е неверна:

1. Това, че сте имали дете на 25, не значи, че всеки би трябвало.

© Wiese/face to face/FaceToFace/REPORTER, © face to face/FaceToFace/REPORTER

Един от най-разпространените легенди към бременността е, че дамите над 35 години не могат да забременеят и в случай че това се случи, бебето им няма да е крепко. В реалност, до момента в който една жена има яйцеклетки, тя може да забременее, а бебето й ще бъде изцяло добре. Дори когато имате бебе рано, има опасности. След 30 рисковете се усилват единствено с 5%. Най-доброто време да имате бебе е, когато сте подготвени за него, а не когато обществото чака от вас да го извършите.

2. Около 50 милиона души страдат от неплодородие в международен мащаб.

© Knocked Up / Universal Pictures

Според отчет към 15% от популацията на света се бори с безплодието и броят им единствено се усилва. Скоростта на спонтанните аборти също се усили. Всъщност проучванията настояват, че множеството бременности в наши дни приключват с злощастни аборти, оставяйки родителите депресирани. Да имаш дете в никакъв случай не е било елементарно, само че в този момент е по-трудно. Дори да имате най-хубави планове, като попитате някого по кое време ще има бебе, може да го нараните.

3. Има доста други фактори, които въздействат върху решението на двойката да роди бебе.

© By the Sea / Universal Pictures

Със сигурност безплодието играе съществена роля, само че има и други фактори, които би трябвало да се имат поради, преди да се роди бебе. Финансовото положение на двойката, здравината на връзката им, здравето, кариерните цели и така нататък Когато сте с настройката да имате бебе и имате време да се грижите добре за него, това е, тогава е верният миг да имате такова.

4. Не е належащо да подсещаме на никого, че майчинският им часовник тиктака, те добре знаят.

© 10 Things I Hate About You / Buena Vistas Pictures

Има странна стигма към дамите, които имат бебе след 35, която би трябвало да завърши. Например, когато Камерън Диас разгласи бременността си и неотдавна роди на 47-годишна възраст, известната присъда в интернет за нея беше негативна. Няма нищо неприятно в това да родите бебе посредством замразени яйцеклетки, ин витро или други средства, когато не сте в положение да забременеете по натурален път. Жените не се нуждаят от увещание за техния биологичен часовник, те го осъзнават изцяло.

5. Някои хора просто не желаят деца и в това няма нищо неправилно.

© Just Married / 20th Century Fox

Точно като да имаш бебе, противоположното също би трябвало да се възприема за нещо обикновено. Питането на двойки, които не желаят децата непрестанно за какво не желаят бебе или заветното „ ще съжалявате по-късно в живота “, е неправилно. Разберете, че тъкмо както вие имате своите ппредпочитания, по този начин те имат тяхно лично и не би трябвало да налагате мнението си на никого.

6. Не знаете през какво минават другите, бъдете благи.

© Up / Disney

В резюме, да попитате някого, по кое време ще имат бебе, НИКОГА не е верният въпрос. Двойката може да има проблеми с връзките, да се бори с неплодородие, да се оправя със импровизиран аборт или да не желае да има бебе заради персонални аргументи. Просто в никакъв случай не знаеш през какво минава човек зад затворени порти. Избягвайте да задавате въпроси, които биха могли да са причина някой да си ляга със сълзи в очите. Бъдете разбиращи и благи.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР