Около 50 жалби до различни институции, сред които прокуратура и

...
Около 50 жалби до различни институции, сред които прокуратура и
Коментари Харесай

Безнесмен тормози пернишки земеделци

Около 50 тъжби до разнообразни институции, измежду които прокуратура и полиция на семейство Агайн, нямат резултат. Те са за това, че нивите на дребните земеделци от пернишкото село Владимир са засети от компанията на локалния предприемач Георги Милев без тяхно разрешение, предава бТВ. Десетина от жалбите са до община Радомир, от която 9 месеца желаят от фамилията разнообразни документи за доказване на собствеността на земите им. На 16 юни инспекция открива, че компания „ Петрол-Драгичево” е засяла един от имот.

В двуседмичен период кметът Пламен Алексиев би трябвало да разпореди връщане на земите. Според кмета те са на родственик на Агайн, само че първо би трябвало да се потвърди, че те имат право да ги обработват.

Експертите на омбудсмана са безапелационни, че тези документи се изискват по длъжностен път от общинската работа по земеделие, където са регистрирани. Агайн са безапелационни, че роднините нямат искания и има подписан контракт с тях.

Община Радомир стартира инспекция спазени ли са проектите и дали има пътища, по които Агайн да стигат до земята си. Междувременно казусът траял: „ Целият следобяд полицията не може да ги прогони от нашата равнища. Преди малко пет души служители на реда си отидоха, впили са се като кърлежи в това сиромашко парче земя”.Хората са обезверени и са подготвени да легнат под комбайните на Милев. След няколко дни в региона ще има беритба. Тогава ще бъдат заличени следите кой в чия равнища е навлязъл.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР