Около 50 души са се събрали близо до един от

...
Около 50 души са се събрали близо до един от
Коментари Харесай

Напрежението във Факултета се повиши

Около 50 души са се събрали покрай един от контролно пропускателните пунктове на столичния квартал "Факултета ". Чуват се крясъци "Оставка ". В момента полицейското наличие на място е засилено.

Преди обед и в региона на контролно-пропускателните пунктове на кварталите "Факултета " и "Филиповци " беше умерено. Снощи обаче група поданици на "Факултета " са спорили с полицията на едно от КПП-ата, съобщи българското национално радио.

Заместник- кметът на община "Красна поляна " съобщи, че е сезирал прокуратурата поради клип във Фейсбук на локален ромски водач, който е призовал хората от квартала през днешния ден в 12.00 часа да се съберат на митинг.

На място е заместител - шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Антон Златанов, който изясни: "Имаше една преживелица нощес - беше оповестено едно клипче с реплики, спор, по-скоро на приказки, който е във „ Факултета “.

Бяхме на място - управлението на Столична дирекция на вътрешните работи, управлението на „ Жандармерията “, разговаряхме там с хора, които се изявяват като водачи в квартала. Няма да има напрежение, само че за хората в тези два квартала "Филиповци " и "Факултета " би трябвало да е ясно, че до момента в който има заповед за карантина на двата квартала, тя ще се извършва на 100 % и няма да се позволяват произволи ".

На жителите на поставените под карантина софийски квартали "Факултета " и "Филиповци " след празниците ще бъдат раздадени хранителни пакети, разгласи Йорданка Фандъкова.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР