Около 50 души от столичния квартал Горубляне блокираха днес следобед

...
Около 50 души от столичния квартал Горубляне блокираха днес следобед
Коментари Харесай

Протест и блокада на Цариградско шосе в София

Около 50 души от столичния квартал Горубляне блокираха през днешния ден следобяд основния бул. „ Цариградско шосе “ за час, заяви БГНЕС.

Главният уредник на митинга Иван Димитров съобщи, че по калкулации на Инициативен комитет от протестиращи, построяването на канализация на квартала ще коства общо 7 милиона лв.. Според протестиращите, с цел да има качествена ВиК инфраструктура, би трябвало да има отходен колектор, който да води отпадните води на квартала. От квартала години наред са водили диалози със Столична община, само че до този миг резултати няма.

Протестиращите се заканиха, че в случай че и този път няма реакция от страна на Столична община, дружно с останалите три наранени квартали, които по същото време излизат на успореден митинг, след един месец ще се съберат и ще блокират централните столични булеварди.

От Горубляне недоволстват още, че поради данъчната политика на Общината, кварталът заплаща два пъти по-скъпи налози спрямо околните „ Младост “ и „ Дружба “. Инициативният комитет изрично акцентира, че митингът не е политически, а за отбрана на гражданските им права.

Жители на столичните квартали Казичене, Кривина, Бусманци, Горубляне, Панчарево и Кокаляне излязоха на митинг поради неналичието на канализация и честите прекъсвания на тока. Недоволните поданици настояват, че Столична община ги дискриминира за сметка на панелните жилищни картали. Според тях всяка година се намират средства в бюджета за облагородяване, а не доближават за канализация в четири селища.

Преди месец също имаше митинг в Горубляне против инфраструктурната политика на Общината.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР