Около 50 души от столичния квартал Горубляне блокираха бул. Цариградско

...
Около 50 души от столичния квартал Горубляне блокираха бул. Цариградско
Коментари Харесай

Протест блокира „Цариградско шосе” в София

Около 50 души от столичния квартал Горубляне ” блокираха бул. „ Цариградско шосе “ в София . Протестът с искане за създаване на канализация продължи към час, показва.
 
Според протестиращите построяването на канализация на квартала ще коства общо 7 милиона лв. . От квартала години наред са водили диалози със Столична община, само че до този миг резултати няма.
 
Според протестиращите, с цел да има качествена ВиК инфраструктура, би трябвало да има отходен колектор, който да свърже отпадните води на квартала.
 
Протестиращите се заканиха, че в случай че и този път няма реакция от страна на Столична община, дружно с останалите три наранени квартала , които по същото време излизат на успореден митинг, след един месец ще се съберат и ще блокират централните столични булеварди .
 
Жителите на столичните квартали „ Казичене ”, „ Кривина ”, „ Бусманци ”, „ Горубляне ”, „ Панчарево ” и „ Кокаляне ” излязоха на митинг поради неналичието на канализация и честите прекъсвания на тока. -->
 
Недоволните поданици настояват, че Столична община ги дискриминира за сметка на панелните жилищни квартали. Според тях всяка година се намират средства в бюджета за облагородяване, а не доближават за канализация в четири селища.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР