Около 50 души от столичния квартал блокираха ключовия булевард „Цариградско

...
Около 50 души от столичния квартал блокираха ключовия булевард „Цариградско
Коментари Харесай

Жители на Горубляне протестираха за канализация

Около 50 души от столичния квартал блокираха основния бул. „ Цариградско шосе “, съобщи БГНЕС.
Главният уредник на недоволството за Горубляне Иван Димитров съобщи, че съгласно калкулации на инициативния комитет от протестиращи построяването на канализация на квартала ще коства общо 7 милиона лв.. От квартала години наред са водили диалози със Столична община, само че до този миг резултати няма. Според протестиращите, с цел да има качествена ВиК инфраструктура, би трябвало да има отходен колектор, който да свърже отпадните води на квартала.
Протестиращите се заканиха, че в случай че и този път няма реакция от страна на Столична община, дружно с останалите три наранени квартала, които по същото време излизат на успореден митинг, след един месец ще се съберат и ще блокират централните столични булеварди.
От Горубляне недоволстват още, че поради данъчната политика на Общината, кварталът заплаща два пъти по-скъпи налози спрямо околните „ Младост “ и „ Дружба “. Инициативният комитет изрично акцентира, че митингът не е политически, а за отбрана на гражданските им права.
Жителите на столичните квартали Казичене, Кривина, Бусманци, Горубляне, Панчарево и Кокаляне излязоха на митинг поради неналичието на канализация и честите прекъсвания на тока. Недоволните поданици настояват, че Столична община ги дискриминира за сметка на панелните жилищни картали. Според тях всяка година се намират средства в бюджета за облагородяване, а не доближават за канализация в четири селища.
Преди месец беше последният митинг в Горубляне против инфраструктурната политика на Общината. Десетки поданици излязоха в символ на неодобрение против построяването на парк „ Изток “. " Долу ръцете от земята на нашите предци ", " Частната благосъстоятелност е неприкосновена " са единствено част от плакатите, които локалните издигнаха по време на митинга си. Според недоволните към 500 семейства са наранени от плана, който планува зелени площи върху 1250 декара.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР