Около 50 000 учители в Нова Зеландия стачкуват, след като

...
Около 50 000 учители в Нова Зеландия стачкуват, след като
Коментари Харесай

50 000 учители стачкуват в Нова Зеландия заради разходите за живот

Около 50 000 учители в Нова Зеландия стачкуват, откакто договарянията на синдикатите с Министерството на образованието, ориентирани към възстановяване на заплатите и изискванията, се провалиха, съобщи Агенция Франс Прес.

Учителите размахваха плакати с надписи " не могат да си разрешат ортодонт " и " прекомерно небогати, с цел да отпечатат положителни лозунги ", до момента в който еднодневната стачка принуди детските градини, както и началните и междинните учебни заведения да затворят в цялата страна.

Профсъюзите твърдяха, че последното предложение на държавното управление за възнаграждение на труда не подхожда на инфлацията и че просветителният бранш се намира в " спешна точка " заради дефицита на учители.

" Качественото обучение е главно човешко право ", съобщи Крис Абъркромби от Асоциацията на учителите от началните учебни заведения.

" Трагичното е, че като учители виждаме по какъв начин това право постепенно и несъмнено се подкопава. "

Според него подобряването на заплатите и изискванията на труд на учителите е от значително значение за задържането на опитните фрагменти и набирането на висшисти.

Учителите " желаят да изпратят обръщение до държавното управление какъв брой съществено се нуждаем от смяна ", сподели Марк Потър, президент на Новозеландския учебен институт.

" Всички ние желаеме най-хубавото за нашите възпитаници, само че без промени в системата не можем да им го дадем ".

Министърът на образованието Джан Тинети съобщи, че е разочарована от стачката на учителите и желае разногласието да бъде позволен бързо.

Разходите за живот се трансфораха в главен политически въпрос в Нова Зеландия, защото държавното управление се бори да задържи инфлацията под надзор.

Последните данни сочат, че стопанската система на Нова Зеландия се свива, което подхранва опасенията за идна криза.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР