Около 50 000 жители на Сидни са получили заповед да

...
Около 50 000 жители на Сидни са получили заповед да
Коментари Харесай

Наводнение в Сидни: евакуират 50 хил. души, стотици домове са наводнени, кораб бедства -

Около 50 000 поданици на Сидни са получили заповед да се изтеглят от домовете си, защото най-големият град в Австралия е обиден от наводнения за трети път тази година, предава Би Би Си. Стотици домове в града и покрайнините му са наводнени, добавя АП.

През нощта екипите за незабавна помощ са избавили 100 души, блокирани в коли по наводнени пътища или в наводнени домове.

Наводнението бе породено от траяли с дни проливни дъждове. Преляха язовири. За четвърти път през последните 16 месеца е оповестено изключително състояние в елементи от 5-милионния град. Има забележителен риск от неочаквани наводнения.

През нощта държавното управление на щата Нов Южен Уелс разгласи бедствено състояние в 23 региона на локалното самоуправление и задейства финансова помощ на федералното държавно управление за потърпевшите от наводненията.

В някои елементи на южната част на Сидни за 24 часа са паднали повече от 20 см дъжд, което е повече от 17% от средногодишната стойност за града, заяви метеорологът от Бюрото по метеорология Джонатан Хау. " Добрата вест е, че до на следващия ден следобяд се чака да бъде най-вече изсъхнало, само че, несъмнено, подсещаме на хората, че тези наводнения ще останат доста високи и след прекъсването на дъжда ", сподели Хау.

Бурното време осуетиха проектите за евакуиране на обиден товарен транспортен съд с 21 членове на екипажа на безвредно място в намерено море. Корабът изгуби мощ, откакто напусна пристанището в Уолонгонг, южно от Сидни, в понеделник сутринта. Опитът за евакуиране на кораба с влекачи в открития океан завърши, когато въжето се скъса при 11-метрово неспокойствие късно в понеделник, съобщи изпълнителният шеф на пристанищната администрация Филип Холидей. Новият проект е корабът да бъде изтеглен в Сидни, когато времето и морските условия се успокоят още в сряда, сподели Холидей.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР