Около 5 000 000 лева ще са необходими за основен

...
Около 5 000 000 лева ще са необходими за основен
Коментари Харесай

5 000 000 лв. ще са нужни за спешен ремонт на моста при пазара в Асеновград

Около 5 000 000 лв. ще са нужни за главен ремонт на моста при общинския пазар в Асеновград . За задачата общината ще желае пари от страната. По думите на заместник-кметът на града инженер Стоян Димитров, проучване е осъществено още преди към 9 години, когато е било открито, че оборудването е в предаварийно положение. Голяма част от армировката е оголена, а с времето е и корозирала и към този момент не може не може да поема плановите натоварвания, които е трябвало да поема към оня миг.
Мостът при общинския пазар е доста претрупан и съвсем непрестанно е цялостен с коли, защото това е една от най-невралгичните точки в града. Пътната артерия свързва Пловдив с Асеновград и Кърджали и е част от републиканската пътна мрежа. Планирано е след ремонта мостът да бъде уголемен, като се стесни част от тротоара и да се обезпечат четири платна за придвижване на коли. По този метод се чака да се облекчи и трафикът на моторни транспортни средства. С молба за финансова поддръжка община Асеновград е изпратила писма до Агенция „ Пътна инфраструктура ” и до Правителството. В началото на новата година е планувано да се проведат и срещи.
„ Надяваме се да има резултат, тъй като за краткотрайно подсилване на този мост не може да се приказва. Няма по какъв начин да бъдат подхванати „ козметични ” поправки. Нужно е да се запазят устоите на моста, нямаме желание за изцяло разрушение на оборудването. Целта е да се подмени горната му част, за което проектантите ще посочат мнението си. Идеята ни е да се кандидатства за изцяло финансиране от страната ”, изясни Димитров. Той увери, че по време на ремонтните действия няма да се наложи затваряне на мостовото оборудване, а по-скоро ремонтът ще се прави първо в едното, а след това в другото платно.
В умозаключение заместник-кметът уточни, че все още има създаден план за ремонт на пешеходния мост при Спортна зала „ Асеновец ” Идеята е той да бъде пуснат с еднопосочно придвижване за коли, с цел да може да се поеме част от трафика, който сега натоварва моста при пазара.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР