Около 450 000 нелегални мигранти за задържани от Агенцията за

...
Около 450 000 нелегални мигранти за задържани от Агенцията за
Коментари Харесай

Близо половин милион нелегални мигранти са задържи в САЩ

Около 450 000 незаконни мигранти за арестувани от Агенцията за имиграционно и митническо наблюдаване на Съединени американски щати допълнително от 200 центрове в цялата страна. Броят им се е нараснал с 38 000 души от януари 2017 година насам, когато Доналд Тръмп встъпи в служба на президентския пост, отбелязва английското издание The Economist, представено от " Фокус ". 
„ Миризмата беше отвратителна “. Така Джош Доусли, кореспондент на Washington Post, разказва центъра за задържане на мигранти в МакАлън, Тексас, написа The Economist. Марк Пенс, вицепрезидентът на Съединени американски щати, който неотдавна беше там, не сподели терзание. „ Вижте, това са неприятни неща “, призна Пенс на конференция след визитата си. „ Знаех че ще забележим пренаселена система “, добави той. Повече от година законодателите получават рецензии за положението за центровете за задържане на мигранти по южната граница, където биват пращани лица, арестувани за незаконно секване на границата. Демократите считат, че е „ нечовешко да се държат хора в кафези “, до момента в който републиканците имат „ други концепция “. На 15 юли президентът Доналд Тръмп разгласява в обществената мрежа „ Туитър “ известие, че в случай че центровете са толкоз пренаселени, да „ им кажат да не идват в Съединени американски щати, а демократите да затворят легалните малки врати – казусът ще е решен! “.
Около 450 000 незаконни мигранти за арестувани от Агенцията за имиграционно и митническо наблюдаване на Съединени американски щати допълнително от 200 центрове в цялата страна. Това число се е нараснало с 38 000 души, откакто Доналд Тръмп заема поста си през януари 2017 година. Други 13 000 деца, главно от Ел Салвадор, Гватемала и Хондурас, които са пресекли границата сами, са приютени в Агенцията за здравни и обществени услуги. Това число е с 6 700 повече, в сравнение с преди две години. Преди мигрантите да бъдат изпратени в центровете на Агенцията за имиграционно и митническо наблюдаване, мнозина от тях остават за малко в постройките на Агенцията за митническа работа и погранична защита. По-рано този месец държавен регулатор разгласява отчет, в който е разказано пренаселеното и мизерно положение на пет такива центъра в Тексас. Според отчета, възрастните са държани в стаи, в които е допустимо единствено да стоят прави, за интервал от дни или дори седмици. Някои деца нямат достъп до душове, чисти облекла или топла храна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР