Около 4200 военни и цивилни пенсионери работят в цивилното и

...
Около 4200 военни и цивилни пенсионери работят в цивилното и
Коментари Харесай

В армията работят около 4200 пенсионери

Около 4200 военни и цивилни пенсионери работят в цивилното и военното управление и в Българската войска. Това излиза наяве от писмен отговор на министъра на защитата Стефан Янев на въпрос на депутата Мартин Димитров. Депутатът задава този въпрос поради декларираното желание при започване на мандата на „ Продължаваме Промяната " за административна промяна посредством редуциране на администрация.

Мнозинството от работещите са навършили пенсионна възраст преди пет или повече от пет години. Те са към 3500, излиза наяве от отговора на въпроса. Повече цивилни чиновници избират да останат на работа в армията и администрацията и след пенсиониране. В армията има към 2600 работещи цивилни пенсионери, а в администрацията - 186. Докато работещите след пенсия военни са едвам 1398.

Статистиката не дава разбивка какъв вид контракти имат работещите в МО и армията пенсионери. Но от обособен отговор за работещите пенсионирани в сдруженията към Министерството излиза наяве, че пенсионираните могат да бъдат наемани на трудов контракт, цивилен или контракт за надзор. На този принцип в подчинените на Министерството търговски сдружения работят 993-ма пенсионирани. Мнозинството от тях - 980, са били наети по трудово правно отношение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР