Около 42 процента от сърбите са на мнение, че руската

...
Около 42 процента от сърбите са на мнение, че руската
Коментари Харесай

Около 35% от сърбите смятат, че руската инвазия в Украйна е оправдана

Около 42 % от сърбите са на мнение, че съветската инвазия в Украйна не е оправдана, а 35 на 100 са на противоположното мнение. Това сочат резултатите от допитване на Института за европейски въпроси, представено от в. „ Данас “.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4137
Посочва се, че над една пета от интервюираните не са имали мнение по въпроса за войната в Украйна.

Според над три четвърти от участниците в допитването Русия е другар на Белград  и Сърбия не би трябвало да вкарва наказания против Москва.

Три % пък считат, че Русия не е другар на Сърбия, а 13 на 100 поддържат въвеждането на наказания.

Над 60 % от жителите са уверени, че връзките сред Белград и Москва ще бъдат по-добри, а 18 на 100 са на противоположното мнение. В съпоставяне с предходните изследвания се вижда спад на броя на интервюираните, които имат вяра, че връзките сред Сърбия и Русия ще се подобрят, както и нарастване на броя на тези, които са на мнение, че връзките няма да се подобрят. В Русия не са били 86 % от интервюираните.

Резултати от изследването сочат, че 15 % от жителите възнамеряват да изоставен Сърбия, като болшинството на под 30-годишни. В страни от Европейски Съюз биха се открили 11 на 100 от интервюираните, а Русия е на второ място с един %.

Близо една трета от участвалите в допитването считат, че Европейски Съюз е най-големият донор на Сърбия, всеки четвърти пък мисли, че Китай е най-големият донор на Сърбия, а 12 % – Русия.

Институтът за европейски въпроси уточни, че изследването е направено сред 4 и 14 март и в него вземат участие 1228 интервюирани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР