Около 42% от мюсюлманите във Франция са били тормозени поне

...
Около 42% от мюсюлманите във Франция са били тормозени поне
Коментари Харесай

Половината от мюсюлманите във Франция са тормозени поне веднъж

Около 42% от мюсюлманите във Франция са били унизени най-малко един път в живота си, съгласно анкета, оповестена през днешния ден, предава БГНЕС.
Проучването, оповестено от Френския институт за публично мнение (IFOP) твърди, че най-голяма степен на расистки тормоз се следи по време на полицейски надзор, молби за работа и наемане на жилища.
Около 60% от мюсюлманските дами, които носят кърпа, декларират, че са били унизени най-малко един път, до момента в който тази цифра е 44% за мюсюлманките, които не носят кърпа.
24% от мюсюлманите, взели участие в изследването, декларират, че са били атакувани вербално, този % е 9% за немюсюлманите. 37% от носещите забрадки мюсюлманки също декларират, че са били обиждани.
Миналия месец френският десен народен представител Жулиен Одул изиска от мюсюлманка да смъкна воала си на среща в източен Безансон и я атакува вербално, напомня „ Сабах “. Инцидентът провокира полемики и изказвания, ориентирани към мюсюлманите.
Миналата седмица 84-годишен мъж беше задържан, откакто простреля и рани двама души съществено, до момента в който се молеха в джамия в южния френски град Байон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР