Около 400 млн. долара или повече от 10% от средствата,

...
Около 400 млн. долара или повече от 10% от средствата,
Коментари Харесай

Хакери са откраднали $400 милиона при първоначално предлагане на криптовалути

Около 400 млн. $ или повече от 10% от средствата, набрани посредством " първичните монетни предлагания " са изгубени или откраднати при хакерски офанзиви.

Това потвърждава изследване на консултантската компания Ernst & Young, което прави оценка рисковете при онлайн вложения в криптовалути.

Анализирайки повече от 372 първични предлагания, в които се популяризират нови цифрови валути измежду купувачите, компанията стига до извода, че към 400 млн. $ от общо 3.7 милиарда $, набрани до момента, са били откраднати.

 Хакери откраднаха 14% от bitcoin и ether за по-малко от десетилетие
Хакери откраднаха 14% от bitcoin и ether за по-малко от десетилетие

Но пък се основава нов пазар, който може да доближи 355 милиарда $

Фишингът беше най-широко употребяваната хакерска технология при предлаганията, като хакерите крадат до 1.5 млн. $ приходи месечно.

Според отчета размерът на монетните предлагания се забавя от края на 2017 година По-малко от 25% от тях доближиха задачата си през ноември, спрямо 90% през юни.

Изследването идва на фона на манията за вложения в криптовалути, като младите компании набират стотици милиони долари онлайн, с цел да финансират плановете си, постоянно разполагайки с малко повече от шепа чиновници и бизнес проект, обрисуван в по този начин наречената " Бяла книга ".

 Северна Корея води огромна акция за кражба на криптовалути
Северна Корея води огромна акция за кражба на криптовалути

Хакери, свързани с Пхенян, нападат банки и тържища за виртуални валути

Предизвикателствата, пред които са изправени монетните предлагания в последно време, при постигането на техните цели, частично се дължат на по-ниското качество на плановете, както и на проблемите, свързани с планове, зародили по-рано.

" Обемът просто избухна, хората покачиха своите цели за набиране на средства и качеството просто спадна ", съобщи пред Reuters Пол Броуди, световен началник за нововъведенията и блокчейн технологията в Ernst & Young.

" Бяхме шокирани от качеството на някои от белите книги, виждаме ясни неточности при кодирането и случаи на спор на ползи сред фирмите, издаващи монетите, и общността на притежателите на монети ", уточни той.

 Хакери откраднаха 17% от активите на борса за bitcoin
Хакери откраднаха 17% от активите на борса за bitcoin

Кого подозират?

При първичните монетни предлагания фирмите нормално събират пари, с цел да изградят нови софтуерни платформи или да финансират компании, които употребяват криптовалути, наричани още монети и блокчейн (блокова верига) - софтуерът, който ги поддържа.

Но за доста от тези планове потребността от блокчейн и криптовалути постоянно е неоправдана, считат от Ernst & Young.

Според специалистите оценките на тези монети постоянно се дължат на " боязън от изгубване " и нямат връзка с пазарните основи, като да вземем за пример създаването на планове.

 Хакери разрушиха една от най-големите тържища за биткойн
Хакери разрушиха една от най-големите тържища за биткойн

Твърди се, че един консуматор е изгубил $1 милион

Този боязън кара вложителите да наливат пари в монетните предлагания с рекордно движение, като 10 от най-кратките предлагания са привлекли приблизително по 300 000 $ в секунда.

Проучването открива и няколко случая, при които главният програмен код на план съдържа скрити капиталови условия, които не са били оповестени или опонират на предходни известия.

Например бялата книга може да уточни, че няма да има в допълнение издаване на съответната криптовалута, до момента в който кодът може да остави тази алтернатива отворена.

 Създателят на криптовалутата Litecoin продаде всичко
Създателят на петата най-голяма криптовалута продаде всичко

Чарли Лий към този момент не има нито един litecoin след 75-кратно покачване на цената
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР