Около 400 мигранти от Субсахарска Африка успяха да се доберат

...
Около 400 мигранти от Субсахарска Африка успяха да се доберат
Коментари Харесай

400 мигранти нахлуха с щурм в Испания

Около 400 мигранти от Субсахарска Африка съумяха да се доберат през днешния ден до Испания с взлом на двойната ограда сред Мароко и ексклава Сеута, като някои от тях нападнаха силите за сигурност с негасена вар, съобщи 24 Horas.

Прехвърлянето през оградата е най-масовото от февруари 2017 година, когато над 850 мигранти съумяха да се доберат до испанска територия.

Това става в миг, когато Испания става дестинация №1 за мигранти, преминаващи с лодки Средиземно море, като изпревари Италия с 19 586 пристигнали от началото на годината, сочат данните на Международната организация по миграция.

Говорител на гражданската армия в Сеута съобщи, че мигрантите съумели да се трансферират през двойната ограда, на върха на която има бодлива тел през днешния ден рано сутринта. Те го създали ненадейно и с принуждение, като някои хвърляли по служителите на реда негасена вар, която носели в туби и бутилки.

Над 10 служители на реда потърпевши, като четирима от тях са настанени в болница с изгаряния по лицето и ръцете.

От Червения кръст оповестиха за 30 ранени мигранти, като 11 от тях били закарани в болница за шевове и обзор за вероятни фрактури.

Сеута и другата испанска територия на северната граница с Мароко - Мелия, са единствената сухопътна граница на Европейски Съюз с Африка, която доста африканци се пробват да пресекат, показва още испанската телевизия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР