Около 400 лева средно за е похарчил българинът по време

...
Около 400 лева средно за е похарчил българинът по време
Коментари Харесай

Около 400 лв. средно похарчи българинът на „Черния петък“

Около 400 лв. приблизително за е похарчил българинът по време на „ Черния петък “. Това е сумата, отделил съвсем всеки човек, за извършване на покупки в магазини за техника и облекла. Това сподели в утринния блок на " Нова телевизия " Димитър Маргаритов - ръководител на Комисията за отбрана на потребителите. Той съпостави българския консуматор със средностатистическия италианец, като уточни, че харчовете за шопинг на черен петък са съвсем равностойни.
Председателят на комисията заяви за 15 случая на открити съответни нарушавания, като акцентира, че част от инспекциите към момента не са завършили. „ Тяхната цел е да открият дали старите цени на стоките са прилагани, по този начин както изисква законът. Срещат се и типичните за минали интервали нарушавания в, популярност Богу, не огромен размер. Тоест, не на всички места пониженията са действителни, не на всички места се афишират правилно за кои артикули се отнасят “, уточни Маргаритов. И изясни, че е допустимо да бъде обявено огромно понижение, само че когато се влезе в магазина да се окаже, че едвам за няколко артикули важи този %.
По данни на един от най-големите уеб сайтове за онлайн извършване на покупки у нас единствено през първата половина на деня, разгласен като „ Черен петък “, клиентите са похарчили към 25 милиона лв.. А сумата е с близо 20% повече, спрямо предходната година. Броят на поръчаните онлайн артикули е към 185 000. Сред най-търсените от потребителите артикули са дребните домашни електроуреди, детските играчки, тв приемниците и мобилните телефони, както и козметичните артикули.
Засегната бе и тематиката за това, какъв брой време прекарват европейците в извършване на покупки. Изследване, извършено в няколко страни, слага германците преди всичко в класацията. Оказва се, че те прекарват 35 минути на ден в обиколки по магазините. След тях се подреждат жителите на Холандия и Англия. Те също отделят повече от 30 минути дневно. Сред последните редове се класират румънците, които пазарят едвам 17 минути на ден. В проучването не са посочени данни за България. Иначе, търговците у нас дават обещание пониженията да продължат и през идната седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР