Около 400 000 служители в авиоиндустрията са изгубили работата си

...
Около 400 000 служители в авиоиндустрията са изгубили работата си
Коментари Харесай

Тази индустрия губи 400 000 работни места до края на годината. И още 25 милиона може да последват

Около 400 000 чиновници в авиоиндустрията са изгубили работата си или са били известени, че ще бъдат съкратени вследствие на пандемията. Това демонстрират калкулации на Bloomberg.

Секторът се оказа измежду най-тежко засегнатите поради възбраните за пътувания. В резултат на това самолетните компании бяха принудени фрапантно да понижат броя на полетите си поради затворените граници и неналичието на търсене от страна на пасажерите, изключително що се отнася до интернационалните линии.

Лидери, като British Airways, Deutsche Lufthansa, Emirates Airline и Qantas Airways, са измежду тези, оповестили, че ще освободят хиляди свои чиновници. Още доста работни места се чака да бъдат съкратени и в Съединени американски щати.

Там те ще дойдат след септември обаче, защото съгласно изискванията на държавната помощ за промишлеността в размер на 50 милиарда $, сдруженията могат да се възползват от нея, в случай че запазят чиновниците си на работа.

Delta Air Lines, United Airlines и American Airlines към този момент са предизвестили към 35 000 свои чиновници, че могат да бъдат освободени. Според изчисленията на анализатори трите компании може да понижат броя на заетите с до 100 000 души до края на 2020 година.

От Bloomberg показват, че плануваната загуба на 400 000 работни места е в международен мащаб и включва, както водачи, по този начин и хора от кабинния екипаж.

Междувременно съкращенията в промишлености, свързани с авиобизнеса - производители на самолети, на мотори, летища и туристически оператори, могат да доближат 25 милиона. Гигантите Airbus и Boeing може да освободят над 30 000 души.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР