Около 400 000 са мъртвите души в избирателните списъци, призна

...
Около 400 000 са мъртвите души в избирателните списъци, призна
Коментари Харесай

Над 400 000 са мъртвите души в избирателните списъци

Около 400 000 са мъртвите души в изборните описи, призна проф. Михаил Константинов, шеф на " Информационно обслужване ". Реалните гласоподаватели в страната са 5 800 000 души, само че в описите на ЦИК попадат 6 200 000, сподели той в ефира на Българска национална телевизия. Което пък ще докара до оповестяване на по-ниска изборна интензивност, даже в случай че действителните числа демонстрират противоположното.
По думите му локалните избори са най-сложните за осъществяване. Най-лесни за подготовка били изборите за президент, след тях са европейските, парламентарните и като най-трудни остават локалните.
Проф. Константинов изясни, че от 2015 година има затруднение в подготовката на локални избори, тъй като има по-голям брой претенденти, както и преференции, които в допълнение усложняват подготовката.
Най-слабото звено при подготовката на избори е слабата подготовка на секционно-избирателните секции. Константинов напомни и обстановката отпреди 4 години в зала „ Арена Армеец “, като се надява сходни обстановки да не се повторят тази година. Очаква се ЦИК да вкара онлайн примерни протоколи, които да служат като упражнение за секционните чиновници.
Михаил Константинов разяснява и местата, в които ще се одобряват протоколите. Той съобщи, че макар че ще се одобряват бюлетините единствено в зала Арена Армеец, те ще се предават на три обособени места вътре в залата, като се надява това да улесни процедурата.
Според него най-вече се търгува с гласове при локалните избори, тъй като няколко гласа могат да трансформират хода на вота. Той прикани управляващите да глобяват и да арестуват нарушителите. По думите му най-активна е продажбата на гласове в дребните обитаеми места.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР