Около 400 000 фенове на Реал Мадрид се стекоха по

...
Около 400 000 фенове на Реал Мадрид се стекоха по
Коментари Харесай

Стотици хиляди отпразнуваха Шампионската лига на Реал Мадрид

Около 400 000 почитатели на Реал Мадрид се стекоха по улиците на испанската столица в неделния ден и до късно през нощта честваха с играчите рекордната 14-а купа в най-престижния европейски клубен шампионат след успеха на финала над Ливърпул с 1:0 в Париж в събота.

Властите в града вкараха рестриктивните мерки за придвижването на транспортните средства още от събота, когато последователите започнаха да се събират към централния шадраван на площад Сибелес, с цел да отпразнуват петия трофей на тима в Шампионска лига за последните девет години.

Службите за незабавна помощ на Мадрид оповестиха, че 51 почитатели са получили здравна помощ през нощта заради изгаряния от ракети, рухвания, прилошаване и леки пострадвания.

Официалното празненство стартира в неделя в 18:00 часа локално време, когато спечелилите от Реал направиха обичайното си посещаване в катедралата Алмудена, с цел да покажат трофея на Богородицата от Алмудена, настойничката на Мадрид.

След като минаха през кметството и офисите на локалната власт за среща с кмета и губернатора, играчите дойдоха с рейс с открит покрив до претъпкания Сибелес, където към 400 000 почитатели чакаха към известния шадраван. Те останаха там повече от час, като капитанът на Реал Марсело извърши обичайна " коронация " на статуята на древногръцката богиня на плодородието на площада. Марсело, който напуща Реал след 16 сезона в тима, сложи шал на клуба към главата на статуята и бяло знаме с емблемата на клуба, до момента в който почитателите пееха `We Are The Champions`.

Играчите напуснаха Сибелес незабавно след 22:00 часа за заключителен тур в рейса, с цел да завършат празненството на клубния стадион Сантяго Бернабеу, където на терена беше построена сцена и съвсем 50 000 почитатели чакаха на трибуните.

" Много сме горди да споделим този трофей тук, в нашия дом. Мадрид е нашата насочна точка. От тук успяхме да предадем нашите полезности на света ", сподели президентът на клуба Флорентино Перес.

„ Тази европейска купа ще бъде запомнена. Реал Мадрид още веднъж завладя сърцата на всички почитатели. Искам да благодаря на всички почитатели. Това е клуб, който няма притежател, всички вие сте притежатели на личната ни орис ", сподели Перес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР