Около 40 тела са извадени от река Нил, след като

...
Около 40 тела са извадени от река Нил, след като
Коментари Харесай

Извадиха 40 тела на демонстранти от Нил след протестите в Судан, жертвите са вече 100

Около 40 тела са извадени от река Нил, откакто в понеделник полицията разпръсна митинга пред щабквартирата на военните в суданската столица Хартум, заяви Би Би Си. 
 Броят на жертвите от репресиите в Судан се усили до 60 души
По-рано опозицията заяви, че убитите по време репресиите против продемократичните митинги в Судан са 60 души. Според тях членове на рискова паравоенна група бродят по улиците, атакувайки цивилни.

Така броят на починалите е повишен на 100, като почитан член на опозиционната група е удостоверил пред Би Би Си, че е видял телата на починалите в болничното заведение. 

Опитът на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да осъди дейностите на Судан бе блокиран от Китай и Русия.

Демонстрантите окупираха площада пред военната щабквартира на 6 април, преди президентът на страната Омар ал-Башир да напусне след 30 години ръководство.

Представители на стачкуващите преговаряха с военното държавно управление, което се съгласи за тригодишен временен мандат, който да приключи с избори. В понеделник обаче силите на реда нападнаха площада и разпръснаха протестиращите. 

Военните оповестиха, че договарянията с протестиращите са завършили, всички предходни съглашения са анулирани, а изборите ще бъдат извършени в границите на девет месеца.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР