Около 40 протестиращи прекъснаха заседанието на швейцарския парламент в опит

...
Около 40 протестиращи прекъснаха заседанието на швейцарския парламент в опит
Коментари Харесай

Активисти за климата спират работата на парламента в Швейцария

Около 40 протестиращи прекъснаха съвещанието на швейцарския парламент в опит да насочат вниманието към казуса с климатичните промени.

Активистите за климата от организацията Klimastreik ( " Климатична стачка " ) са изпели италианската национална ария " Bella Ciao ", която се трансформира в световен химн на свободата.

Те също по този начин са издигнали афиш с надпис " Това е последното отброяване, остават 16 месеца " - отпратка към световната цел за излъчванията с парников резултат до 2020 година Според климатолозите тези излъчвания би трябвало да доближат пика си през 2020 година, в случай че световното стопляне ще остане в обсега сред 1,5 и 2 градуса, обсъждано като решаващо за бъдещето на планетата.

Zeit der netten Worte ist vorbei - es braucht Taten. #Klimastreik im Bundeshaus. pic.twitter.com/Mc6WsAWiTK
— Mattea Meyer (@meyer_mattea) September 19, 2019
Протестът имаше за цел да покаже на швейцарските депутати, че младежите в страната желаят упорит и съответен проект за битка с климатичните промени, посочи един от стачкуващите пред швейцарската осведомителна организация SDA.

Парламентът обсъждаше ограничения, само че не е останало време за разискване, добави деятелят.

Прекъсването на парламентарното съвещание е траяло към пет минути, като деятелите са пренебрегнали апелите на ръководителя на долната камара на Народното събрание да спрат.

В последна сметка деятелите са били отведени от защитата.

Реакциите на депутатите за акцията бяха смесени. Депутатът от Зелената партия Регула Риц дефинира акцията като " смела " и " нужна " в " Туитър ".

Ала депутатката от Християндемократическата партия Ида Гланцман беше по-малко въодушевена. Тя съобщи, че спирането на работата на Народното събрание в името на климатичните промени можело да има противоположен резултат и да подразни доста хора.

Проблемите, свързани с околната среда, заеха централно място в Швейцария през тази година, като доста младежи взимат присъединяване в световното ученическо протестно придвижване " Петъци за бъдеще ", което е въодушевено от шведската тийнейджърка Грета Тунберг и цели да накара политиците да подхващат дейности във връзка с климатичните промени.

Зелената партия в Швейцария съгласно социологическите изследвания има висока поддръжка в навечерието на федералните избори в Швейцария през идващия месец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР